Raphaella » Specials » Kinderziektes genezen

Kinderziektes genezen zonder apotheker

Het toegenomen gebruik van natuurlijke medicijnen en middelen heeft geleid tot een belangrijke verandering in de gezondheidszorg. Vele basisprincipes van de moderne geneeskunde worden in twijfel getrokken. Vele geloven dat de moderne geneeskunde niet zo efficiënt of effectief is als ze voorspiegelen. In Amerika staan de verkeerde uitwerkingen en bijwerkingen in de top 10 van de meest voorkomende oorzaken van ziekenhuisopname. Het groter inzicht in de holistische geneeskunde, heeft ons aangemoedigd de geneeskundige praktijken van andere culturen te bestuderen: Homeopathie, aromatherapie, kruidengeneeskunde, bloesemtherapie maar ook onze eigen traditionele huis- en volksgeneeskunde en voedingstherapieën mogen we niet vergeten. Vele van deze therapeutische disciplines worden al duizenden jaren toegepast en hebben hun werking al herhaaldelijk bewezen.

In de special "Kinderziektes genezen zonder apotheker" wil ik een aantal veelvoorkomende kinderziektes aanhalen die gemakkelijk te genezen (of te verzachten) zijn met de alternatieve geneeskunde. U zal merken dat bepaalde volksmiddelen een groot uitwerkingsspectrum hebben en voor verschillende kwaaltjes kunnen gebruikt worden.

Indien u niet gewend bent om met alternatieve geneeskunde om te gaan, gelieve dan wel raad te vragen aan een arts of homeopaat.
Kinderziektes genezen zonder apotheker: luieruitslag/eczeem

Kinderziektes genezen zonder apotheker: luieruitslag/eczeem

Luieruitslag of luiereczeem komt voor bij elke baby en wordt veroorzaakt door contact met urine of ontlasting. De kruidengeneeskunde biedt een oplossing om dit probleem aan te pakken en te verzachten.
Kinderziektes genezen zonder apotheker: Middenoorontsteking

Kinderziektes genezen zonder apotheker: Middenoorontsteking

Er zijn 2 vormen van oorontstekingen: de middenoorontsteking en de uitwendige oorontsteking. De middenoorontsteking komt het meeste voor bij kleine kinderen terwijl de uitwendige oorontsteking vooral…
Kinderziektes genezen zonder apotheker: Overgeven en diarree

Kinderziektes genezen zonder apotheker: Overgeven en diarree

Overgeven en diarree is een veel voorkomende aandoening bij kinderen. Maar zeker niet minder gevaarlijk want deze kinderen kunnen uitdrogen indien ze niet voldoende vocht opnemen.
Kinderziektes genezen zonder apotheker: slaapproblemen

Kinderziektes genezen zonder apotheker: slaapproblemen

Er is een groeiende populariteit aan alternatieve geneeskunde en dit heeft geleid tot een belangrijke verandering in de gezondheidszorg. Vele basisprincipes van de geneeskunde worden in twijfel getrok…
Kinderziektes genezen zonder apotheker: Tanden krijgen

Kinderziektes genezen zonder apotheker: Tanden krijgen

De eerste tandjes bij een baby zullen reeds na enkele maanden doorkomen. Tot twee- of driejarige kinderen kunnen er problemen zijn met hun tanden.
Kinderziektes genezen zonder apotheker: verkoudheid

Kinderziektes genezen zonder apotheker: verkoudheid

Kleine kinderen zijn vatbaarder voor infecties dan volwassen. Een kind dat een verkoudheid oploopt is dan ook geen uitzondering. Bij de opvang of in de school worden infecties dan ook snel doorgegeven…
Gepubliceerd door Raphaella op 28-04-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.