Raphaella » Specials » Cruises

De mooiste cruises

Er bestaan verschillende cruiseline maatschappijen die droom cruises aanbieden. Belangrijke cruiseline maatschappijen zijn Disney Cruise Line, Princess Cruises, Holland America Cruises, Celeberty Cruise, enz.. Cruises hoeven niet allemaal even duur te zijn. MHC en EasyCruise bieden cruises aan voor ieders budget. Cruises zijn voor mensen van alle leeftijden en inkomensklassen maar de meeste cruiseline maatschappijen richten zich op een bepaalde doelgroep. Denk dan maar aan de Disney Cruise line die niet voor iedereen weggelegd is. Andere cruiseline maatschappijen zijn dan weer meer gericht op een oudere doelgroep.

Gaat je voorkeur uit naar zon, zee en lekker niets doen, dan is Caribbean Cruises zeker iets voor u. Ga je liever voor cultuur, dan kan je opteren voor een Europesche cruise te maken enz..

Op een cruiseschip reserveer je een hut. Bij aankomst krijg je een korte uitleg van de mogelijke faciliteiten. In vele gevallen dien je een restaurant door te geven waar je wil eten. De meeste cruises hebben een vroege en een late eetgelegenheid en wordt er zelfs twee keer ontbijt, twee keer lunch en twee keer diner geserveerd. Vaak is er een lopend buffet op het schip waar je ganse dag kan genieten van diverse snacks. Sommige restaurants eisen strengere kledingvoorschriften. Er staat dan een bordje "formal dressing required".

Op een cruiseship kan je zowat alles terugvinden en verveel je je nooit. Je hebt er winkels, zwembaden, een theater, casino's, fitnessruimtes, kinderopvang, kappers, barretjes, en nog veel meer. Voor bepaalde dingen dien je extra te betalen.

De hutten zijn in het bezit van een eigen douche, radio en televisie. Velen hebben tegenwoordig een balkon. Hutten heb je in verschillende prijscategorieën. Je hebt buitenhutten met zicht op zee maar of je kan kiezen voor een kleine binnenhut. Het water is drinkbaar maar kan een sterke chloorgeur hebben. Dit om te voorkomen dat het water gecontamineerd wordt.

Het inchecken op een cruiseschip gebeurt als volgt:

  • aankomst cruiseschip
  • douane (internationaal)
  • paspoort inleveren
  • je bagage dien je zelf mee te nemen of kun je op de kade achterlaten
  • ship opgaan
  • aanmelden bij de balie
  • begeleiding naar de hut
  • restaurant vastleggen
  • het ship is vrij voor inspectie

Het ship meert bijna elke dag aan op een haven. Dan heb je enkele uren vrij om de stad of het eiland te gaan verkennen. Zorg ervoor dat je weet wanneer je terug aan boord dient te zijn.

Wil je meer weten omtrent cruises, kijk dan even naar deze special waar ik de belangrijkste cruiseline maatschappijen vermeld. Ook geef ik enkele voorbeelden van cruises die zeker de moeite waard zijn en die passen in ieders budget.

De mooiste bestemming voor een cruise: de Caribische Zee

Een helderblauwe zee, prachtig eilanden, zonovergoten witte stranden, palmbomen en een heerlijk tropisch klimaat. Dat zijn de ingrediënten van de populairste cruisebestemming ter wereld, de Caribische…

Een droomvakantie op de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse republiek is een populaire vakantiebestemming, zowel als strandvakantie en als stopplaats tijdens een cruise door het Caribische gebied. Als je kiest voor een reis naar de Dominicaanse…

Met de kinderen op cruise met Disney Cruise Line

Als je met je kinderen een leuke familievakantie zoekt, dan is de Disney Cruise Line misschien iets voor jou. Een droomcruise naar een zonnige bestemming, zoals de Caribische Eilanden en binnenkort ze…
Gepubliceerd door Raphaella op 07-11-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.