Raphaella » Specials » Acne

Alles wat je wil weten over acne

Acne is niet onmiddellijk een onderwerp waarover gepraat wordt. Volwassenen verbergen acne meestal onder een dikke laag make-up. Voor kinderen is acne een teken dat ze het stadium van adolescentie ingaan. Acne kan dus een probleem vormen bij mensen van alle leeftijden. Maar je dient niet bij de pakken te blijven zitten. Er zijn verschillende methoden om acne tegen te gaan. Acne is het meest voorkomende huidprobleem over de hele wereld. Bijna iedereen wordt er wel eens mee geconfronteerd. De meeste acne-lijders onder hun zijn tieners. Zowel meisjes als jongens worden getroffen door de huidaandoening maar onderzoek wijst uit dat jongens meestal aan een zwaardere vorm van acne lijden.

Acne vindt haar oorsprong in de talgklieren en de haarfollikels. Een teveel aan talg (sebum) samen met dode huidcellen, zorgen voor verstoppingen van de poriën waardoor er ontstekingen in de huid ontstaan.

De productie van talg wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals hormonen en erfelijkheid. Maar ook een ongezonde levensstijl kan aanleiding geven tot acne.

Er bestaan verschillende vormen van acne die elk de nodige behandeling vragen.

Acne bij volwassenen wordt verholpen met de juiste medicatie

Acne komt niet enkel voor tijdens de pubertijd, ook als volwassene kan je last hebben van acne. Vooral vrouwen zijn er gevoelig aan. De oorzaak is meestal te vinden in de hormoonschommelingen bij de v…

Acne voorkomen en behandelen met benzoylzuur en salicylzuur

Naast de dure handelsmerken bestaan er voldoende alternatieven die je helpen je acne te behandelen. De belangrijkste producten die je op de huid kan aanbrengen, zijn producten met de actieve stoffen b…

Factoren die acne kunnen induceren

In een ander artikel werd reeds besproken welke medicatie acne kan induceren. In dit artikel bespreken we welke andere factoren acne kunnen opwekken of verergeren door blootstelling aan bepaalde alled…

Tieneracne onder de loep genomen

Acne is de meest voorkomende huidprobleem bij tieners. Negen van de tien tieners worden ooit geconfronteerd met puistjes en acne. Deze acne wordt ook wel Acne vulgaris genoemd.
Gepubliceerd door Raphaella op 17-10-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.