Raphaella » Specials » Bouwplannen

Het bouwen van een huis kan ook goedkoper

Heb je bouwplannen? Begin er niet onbezonnen aan. Zeker als je van plan bent zoveel mogelijk zelf te doen. Er zijn namelijk enkele zaken waarmee je rekening dient te houden. Je wilt een huis bouwen en je begint al snel te dromen. Vooralleer je eraan begint, denk dan ook even aan de praktische zaken en hoe je een huis goedkoper en energiezuiniger kan laten plaatsen. Ben je bereidt zelf de handen uit de mouwen te steken, dan zijn er een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden. Met goedkoper bedoelen we dat je geld kan besparen door geen foutieve beslissingen te nemen. Zo kan bijvoorbeeld de dikte van de chape en de manier waarop de chape gelegd is, bepalen of je later nog extra kosten zal oplopen of niet.

Deze tips worden je uitgelegd in de volgende drie artikels:

  • Goedkoper een huis bouwen: De planning voorraf
  • Goedkoper een huis bouwen: De ruwbouw
  • Goedkoper een huis bouwen: De afwerking

Goedkoper een huis bouwen. De afwerking

De afwerking van een nieuwbouwwoning neemt meestal de grootste hap uit het bouwbudget. Door goedkopere materialen te kiezen en ze beter in te plannen, zal je veel geld kunnen besparen.

Goedkoper een huis bouwen. De ruwbouw

Bouwen is steeds duurder. Maar aan de hand van enkele tips kan duizenden euro´s sparen op je budget. Bij het kiezen van het type fundering en bij het metsen van de ruwbouw, heb je steeds goedkopere al…

Goedkoper een huis bouwen: De planning vooraf

Bouwgronden en bouwmaterialen worden steeds maar duurder. Een mens dient dan ook steeds creatiever te worden om betaalbaar te kunnen bouwen. Ik geef je hierbij enkele tips om goedkoper je droomhuis te…
Gepubliceerd door Raphaella op 04-10-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.